Mötesplats Samhällssäkerhet 22-23 mars 2022

En konferens och utställning med utgångspunkt i hur vi bygger ett starkt och säkert Sverige

Svensk säkerhet står fortsatt inför stora utmaningar. Med lokala, regionala och nationella perspektiv som grund lyfter vi frågor som hur vi kan bredda våra perspektiv när vi jobbar med svensk säkerhet i syfte att nå framgång i totalförsvarsplaneringen. Ett säkert Sverige kräver en inkluderande debatt och ett bidrag från myndighet till individnivå.

Vi värnar om din säkerhet, trygghet och hälsa.

Din och vår hälsa och säkerhet kommer alltid i första hand. Även om restriktionerna i samhället nu lyfts, så har vi valt att anpassa våra anläggningar och mötesplatser för att vi återigen ska få uppleva säkra event och evenemang. Easyfairs har därför under sommaren genomfört en Covid-19 certifiering samt att vi inlett ett globalt partnerskap med SGS- världens ledande inspektions-, verifierings-, test- och certifieringsföretag.
mötesplatsen

Varför ska du besöka mötesplatsen?

På Mötesplats Samhällssäkerhet den 22-23 mars vid Kistamässan får du ta del av ett gediget konferensprogram, träffa företag, organisationer och föreningar i utställningen, nätverka, diskutera otroligt viktiga ämnen och mycket mer.

Har du förslag på ämnen du skulle vilja tas upp i programmet är du välkommen att kontakta oss.

Intresserad av att veta mer?

Har du funderingar kring vilka som arrangerar mötesplatsen eller vilka som är partners?

Hitta leverantören som kan hjälpa er organisation

På mötesplatsen finner du ett stort antal organisationer och företag. Under två dagar får du möjligheten att upptäcka nyheter, innovationer, nätverka, utbyta erfarenheter och hitta ditt nya konsultföretag. 

Lär av andra för att bli starkare i den egna beredskapen
- Utdrag ur programmet:

Programmet har sin utgångspunkt i dessa två huvudsakliga spår: Krisberedskap och samhällets motståndskraft och Samhället i gråzon och krig.

Ett modernt civilt försvar – samhällets beredskap för kris och krig
Mikael Damberg
Inrikesminister, Regeringskansliet

Sverige i kris
Staffan Isling
VD, SKR

Why healthcare IT security is so hard

There are few areas where these two concepts are as intricately interconnected as in healthcare. Add to this the fact that the data handled in healthcare systems often has very serious privacy implications and you get a swamp of problems to which there are seldom any perfect solutions—only imperfect compromises.

Läs mer »

Personuppgifter i kamerabevakningssystem glöms ofta bort

Det ställs ofta höga krav på att verksamheter ska skydda sig mot intrång och att rätten till tillgång till lokaler och utrymmen styrs utifrån behov. För att möta dessa krav finns ofta passersystem och kamerabevakning installerat för att skapa spårbarhet och för att försvåra eller förhindra brott. Kamerabevakningen kan också ge värdefull information vid inträffade brott och kan därmed underlätta polisens utredningsarbete. Inom dessa säkerhetssystem finns personuppgifter lagrade.

Läs mer »
Combitech

Digitalisering som räddar liv

IT kan spela en viktig roll för snabbare hjälp till skadade och för att rädda liv. En färsk doktorsavhandling visar att en app på mobiltelefonen kan underlätta samverkan av civila insatspersoner (CIP) som larmas ut för att göra en första insats vid olyckor.

Läs mer »

Låt oss hålla kontakten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan och få den senaste informationen om mötesplatsen.

Huvudpartner

Mediapartner

aktuell säkerhet logga
Scroll to Top