Kistamässan 18-19 mars 2025

Stärk ditt Psykologiska Försvar i anslutning till Mötesplats Samhällssäkerhet

I en värld där information är både ett verktyg och ett vapen, är förmågan att skydda och stärka det psykologiska försvaret avgörande för såväl organisationer som individer.

Mot denna bakgrund presenterar Myndigheten för Psykologiskt Försvar två unika kurstillfällen i direkt anslutning till evenemanget Mötesplats Samhällssäkerhet. Men vem är kurserna till för, och vad kan deltagarna förvänta att lära sig? För att få svaren på dessa frågor vände vi oss till Pär Norén, Senior Analyst och utbildningssamordnare på myndigheten.

Vem riktar sig kurserna till?
Myndigheten har utformat två kostnadsfria kurstillfällen med olika målgrupper i åtanke:

  • Måndagen den 18/3 2024 kl. 15.00-17.15: Första tillfället är designat för ledare som vill stärka organisationens psykologiska försvar. Målgrupp: För chefer och ledare
  • Torsdagen den 21/3 2024 kl. 09.00-11.15: Andra tillfället syftar till att utveckla individens förmåga inom psykologiskt försvar. Målgrupp: För alla som arbetar inom totalförsvaret

Vad kommer man att få lära sig?
Deltagarna kommer att få insikter i hur de kan bidra till och stärka det psykologiska försvaret. Detta innebär att förstå sin roll, hur man kan stärka sina nätverk, medarbetare och sin organisation för att effektivt skydda sig mot otillbörlig informationspåverkan.

Varför i anslutning till Mötesplats Samhällssäkerhet?
Valet att placera denna utbildning just i anslutning till Mötesplats Samhällssäkerhet är strategiskt. Evenemanget samlar ledande aktörer från offentlig sektor och näringsliv, vilket skapar en optimal miljö för att sprida kunskap om och verktyg för psykologiskt försvar.

Hur anmäler man sig?
Anmälan är nu stängd.

I en tid då informationspåverkan och psykologisk krigföring blivit allt mer sofistikerade, erbjuder Myndigheten för Psykologiskt Försvar verktyg och kunskap för att möta dessa utmaningar. Missa inte chansen att utrusta dig själv och din organisation med nödvändiga färdigheter för att navigera i det moderna informationslandskapet.

Scroll to Top