Kistamässan 18-19 mars 2025

Viktoria Asp berättar mer om programspåret “allmänheten och individen”

Viktoria Asp om spåret "Allmänheten och individen"

Vi har pratat med Viktoria Asp, analytiker Försvarshögskolan, som är ansvarig för spåret “Allmänheten och individen”. Här kan du läsa mer om hennes tankar. 

Vad vill du att man ska få med sig från ditt spår?

Att det börjar och slutar med allmänheten och den enskilda individen. Sveriges motståndskraft hänger intimt samman med individens försvarsvilja och egenberedskap. Det är därför viktigt (och roligt) att jobba med allmänheten som målgrupp. Men det är ett utmanande arbete, och där hoppas jag att seminarierna kan bjuda på stöd och tips. Människor har höga krav på snabbhet och service samtidigt som vi under pandemin kan se tecken på ökad polarisering och minskad tillit människor emellan och gentemot myndigheter. Tilltron till människors förmåga är ofta låg. Ibland tror jag människor inom vår bransch glömmer bort att de själva tillhör den brokiga skara som allmänheten utgör.

Hur har processen sett ut med att komma fram till spårets innehåll?

Lite krasst så har jag utgått från mig själv och försökt skapa de seminarier jag själv skulle vilja gå på. Sen har jag såklart även omvärldsspanat och pratat med kollegor och vänner för att få uppslag. I samtalen med talarna hoppas jag få svar på funderingar jag själv har. Det är därför en ynnest att vara moderator. 

Vilka är ditt spår främst riktat till?

Alla. Såklart alla som jobbar med kommunikation eller direkt mot allmänheten men jag tycker vitsen med Mötesplats är att du genom att variera seminarier från olika spår kan få en bredd på krisberedskap och totalförsvar samt nya infallsvinklar på det du jobbar med till vardags.

Låt oss hålla kontakten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan och få den senaste informationen om mötesplatsen.
Scroll to Top