Kistamässan 18-19 mars 2025

Ambassadören Emma Stenholm inför Mötesplatsen 2022

emma

Emma Stenholm - Head of Corporate Security, Ericsson

Emma började sin säkerhetskarriär inom Polismyndigheten där hon jobbade på Poliskontor, uppsökande med ungdomar samt ungdomsutredarenhet. Hon lämnade myndigheten 2016 då hon under en tid arbetat som Kommunpolis med ansvarig för samverkan inom Norrmalms stadsdel. Innan hon kom till Ericsson jobbade Emma som Trygghetschef på MTR och där jobbade hon både operationellt, taktiskt och strategiskt med allt från krishantering till våld, skadegörelse och utredningar.

Emma brinner för att öka antalet kvinnor inom säkerhetsbranschen och tror att mångfald och jämställdhet inte bara främjar ett företags finansiella framgång utan även motverkar korruption och bedrägeri. Emma brinner också för samverkan och är övertygad om att om inte samverkan sker i vardagen så kommer vi inte hantera en krissituation med lyckosamt utfall.

Vad gör det viktigt för dig att vara ambassadör på Mötesplats Samhällssäkerhet?

Jag vill att privata sektorn ska bjudas in till samverkan med det offentliga och därför är jag gärna med som ambassadör för Mötesplats Samhälssäkerhet. Idag ser jag ett stort gap som behöver täckas.

Vilka frågor och ämnen ser du som viktiga att mötas kring?

Som sagt, samverkan mellan myndigheten och privata sektorn ser jag som ett viktigt ämne att diskutera. Vad är egentligen samhällskritisk verksamhet och hur supportar vi varandra för att skapa ett resilient samhälle?

Nämn de främsta utmaningarna och möjligheterna du tar med dig från 2021?

Mis- och disinformation ser jag som en stor utmaning för både det offentliga och privata. Från 2021 tar jag med mig möjligheten att lära från de unga eller nya inom vår sektor. Det finns så mycket energi, vilja och driv.

Låt oss hålla kontakten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan och få den senaste informationen om mötesplatsen.
Scroll to Top