Kistamässan 18-19 mars 2025

Hanna Linderstål

VD och grundare av Earhart Business Protection Agency

Hanna Linderstål är VD och grundare av Earhart Business Protection Agency som stödjer myndigheter, organisationer och den privata sektorn med ledningsrådgivning gällande cyberhot, desinformation, ledningsövningar, samt utbildning.

Med över 25 års erfarenhet av att bekämpa digitala och virtuella hot är hon rådgivare åt olika statliga myndigheter och internationella organisationer. Hon har föreläst både nationellt och internationellt om cyberhot, informationspåverkan och digitalt spionage. Hennes internationella nätverk av specialister inom virtuella hot ger ett ständigt utbyte av kunskap och möjlighet att ta del av kommande digitala innovationer. Hon är ordförande för Cybersecurity task group Metaverse inom International Telecommunication Union (ITU) FN:s specialiserade organ för informations- och kommunikationsteknik – ICT.

Hanna är också europeisk rådgivare för XRSI, X Reality Safety Intelligence XRSI.org. Hennes rapport om biometriska data har uppmärksammats av EU och har blivit en viktig punkt i EU:s regelverk om AI. 2022 åkte hon till Bangladesh och utbildade en grupp professorer för att starta landets första utbildning för journalister om desinformation och hur man gör säkra utredningar, hon passade även på att besöka och föreläsa för några av landets största mediehus. Hannas engagemang och intresse sträcker sig även utanför arbetet, där hon är engagerad vice ordförande i Psyopsförbundet, en frivilligorganisation inom Försvarsutbildarna.

Scroll to Top