Kistamässan 18-19 mars 2025

Hur når vi allmänheten?

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Den genomförs vecka 39 varje år och är ett initiativ från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Upplands-Bro är en av många kommuner som anammat konceptet och på årlig basis bjuder in allmänheten till en rad spännande aktiviteter.

Sveriges Radio har ett unikt beredskapsuppdrag och ska genom beredskapskanalen P4 alltid kunna nå ut med livsviktig information och trovärdiga nyheter, även när el och mobilnät ligger nere. Att radion spelar en avgörande roll på många olika vis vid kris och krig är också något som erfarenheterna från kriget i Ukraina tydligt visat. 

SVT har ett särskilt beredskapsuppdrag som stärker befolkningens motståndskraft mot desinformation och bidrar till trygghet i kristider. SVT:s verifierade journalistik och egna, säkra plattformar i mobilen har redan en unik digital räckvidd och samlande roll – en allt viktigare tillgång när samhället sätts på prov.

Scroll to Top