Mötesplats Samhällssäkerhet välkomnar Hanaholmen som ny samarbetspartner

Press_Hanaholmen

Mötesplats Samhällssäkerhet är glada att meddela ett nytt och spännande samarbete med Hanaholmen-initiativet. Tillsammans kommer vi att arbeta för att skapa förutsättningar till att stärka den civila krisberedskapen i Sverige och Finland, som omfattar alla aspekter av samhället, från myndigheter till enskilda individer.

”Hanaholmen-initiativet är ett årligen återkommande utbildningsprogram för svenska och finska krisberedskapsexperter. Programmet ökar deltagarnas kunskap om det andra landets krisberedskapsplanering samt bidrar till att stärka samarbetet mellan Finland och Sverige inför och under civila kriser. Samarbetet med Mötesplats Samhällssäkerhet är mycket viktigt eftersom det är Sveriges största mötesplats för alla som arbetar inom den här sektorn”, konstaterar Hanaholmens VD Gunvor Kronman.

Hanaholmen-initiativet startades 2021 som ett svar på behovet av förstärkt samarbete mellan Sverige och Finland inom området för civil krisberedskap. Initiativet är unikt i sitt slag då det inte bara inriktar sig på en enskild sektor, utan istället omfattar hela samhället inklusive civilsamhället och näringslivet.

“Vi är oerhört stolta över att samarbeta med Hanaholmen-initiativet. Med detta partnerskap har vi möjlighet att utveckla och fördjupa diskussionerna kring hur vi kan bygga ett säkrare och mer resilient Sverige och Finland. Deras arbete kompletterar och berikar den breda diskussion som redan pågår inom ramen för Mötesplats Samhällssäkerhet”, säger Pernilla Hörnfeldt, projektledare för Mötesplats Samhällssäkerhet.

Låt oss hålla kontakten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan och få den senaste informationen om mötesplatsen.
Scroll to Top