Kistamässan 18-19 mars 2025

Nytt samarbete mellan RISE och Mötesplats Samhällssäkerhet

Samsak

Mötesplats Samhällssäkerhet kan med glädje meddela att RISE, Research Institutes of Sweden, kliver in som ny samarbetspartner med syfte att stärka Sveriges motståndskraft och digitala resiliens i en tid präglad av ökade digitala hot. Genom detta partnerskap kommer de två organisationerna att förena sin expertis och sina nätverk för att främja samverkan och kunskapsutbyte inom områden som cybersäkerhet, informationspåverkan och krishantering.

Carl Heath, senior forskare på Teknologier för interaktion, RISE, kommenterar samarbetet med följande ord: ”Samhället står inför flera utmaningar kopplade till säkerhet i en digital tid, där cybersäkerhet och otillbörlig informationspåverkan är exempel på centrala områden. För oss på RISE är utveckling av kunskap och nätverk för samverkan viktigt för att stärka Sveriges motståndskraft och digitala resiliens. Därför känns det viktigt och givande att bidra till Mötesplats Samhällssäkerhet.”

År 2024 kommer evenemanget att äga rum den 19-20 mars på Kistamässan. Genom att slå samman kunskap från myndigheter, organisationer och individer strävar Mötesplats Samhällssäkerhet efter att främja en inkluderande debatt och bidra till utvecklingen av ett robust krishanteringssystem samt totalförsvarsplanering.

”Mötesplats Samhällssäkerhet är en arena för att belysa de utmaningar och möjligheter som vårt samhälle står inför. Med RISE som en viktig samarbetspartner kommer vi att kunna skapa förutsättningar för att utforska och diskutera nya lösningar och strategier som kan komma att forma vår nations säkerhet i en alltmer digitaliserad värld”, säger Micaela Jonson, Program Manager Mötesplats Samhällssäkerhet

Biljetter till Mötesplats Samhällssäkerhet kommer att släppas under senare delen av hösten 2023, och arrangörerna uppmanar alla som är engagerade inom säkerhetsområdet att delta och ta del av den värdefulla kunskap och erfarenhet som evenemanget erbjuder.

Mötesplats Samhällssäkerhet, en framstående konferens och utställning med fokus på att stärka svensk säkerhet, har etablerat sig som en plattform där yrkesverksamma från olika samhällsnivåer kan samlas för att utbyta erfarenheter och insikter. Detta samarbete är en betydelsefull sammanslutning av krafter och aktörer för att säkerställa Sveriges digitala och fysiska trygghet.

Tillsammans för ett säkrare Sverige.

Låt oss hålla kontakten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan och få den senaste informationen om mötesplatsen.
Scroll to Top